index digiwine


  Om DigiWine
  Toscana, Maremma
• Området / producenter
• Vine fra Maremma
  Toscana, Bolgheri
• Området / producenter
• Vine fra Bolgheri
  Brunello di Montalcino
• Området / producenter
• Vine fra Montalcino
  Alto Adige (Südtirol)
• Området / producenter
• Vine fra Alto Adige
Piemonte
• Området / producenter
• Vine fra Piemonte
  Veneto
• Området / producenter
• Vine fra Veneto
  Franciacorta, Lombardiet
• Området / producenter

  • Vine fra Franciacorta
  Oversigt, alle vine
  Smagekasser

  Gaveæsker

  Oplukkere m. firmalogo
  Forhandlere

  Uvildig international vurdering/rating
  Ordbog
  Mad & Vin
 

Kontakt

Lafoa Cabernet Sauvignon, Alto Adige DOC (Südtirol), Colterenzio. 2001
 
UDSOLGT

Duft: Concentrated on the nose with an aroma of cassis and blackberry.

Smag: The palate is characterised by assertive tannins and rich flavour. Den vil vinde ved lagring, selvom den er en fantastisk oplevelse allerede nu efter et par timer i karaffel, hvorfor den også har vundet de højste udmærkelser i Gambero Rosso. Fyldig silkeagtig smag med lang frugtig eftersmag. Efter 22 måneders lagring på franske barriques, lagres vinen på i 12 måneder på flaske.

Farve: Enormous depth of colour, violet/black.


lafoa

Varenr: ACA-01
Område: The Lafoa wine estate is located on a ridge between Girlan and Schreckbichl at an altitude of 430 metres above sea level with optimum exposure to sunlight. Et bjergområde mellem Cornaiano og Colterenzio.

Appellation: DOC classico
Årgang: 2001
Drue:

100% Cabernet Sauvignon

Alkohol: 14,05%
Gastronomiske anbefalinger:
It makes a delicious accompaniment for robust dishes of grilled or roast red meats, and goes especially well with venison, game and seasoned cheeses.

Serveringstemperatur:
17 - 18° C.
Lagring:
Klar til at drikkes nu og indtil 2013.
Rating Gambero Rosso:
3 glas

Rating Wine Spectator:
87 POINT. WS: " A densely packed Cab, with meaty currant fruit and a mélange of fresh herbs and spices. Medium- to full-bodied, with fine tannins and a minerally finish."
Pris Wine Spectator i USD:
79 USD
Vejledende detailstykpris v/6 flasker i trækasse: kr. 399,-/styk inkl. moms. UDSOLGT

Vinavisen.dk skriver om årgang 2004:

" En stor vin i fuldstændig balance, lige så elegant som flaskens udstyr. Den har en dybrød farve, en liflig duft og en smag, der indtager munden med mange facetter. Bør have samspil med et rigtig godt stykke kød. 330 kr. 5 stjerner ud af 5."






Lafoa Sauvignon Blanc, Alto Adige DOC (Südtirol), , Colterenzio. 2008 Gambero 3 glassGambero 3 glassGambero 3 glass

Duft: Very intense floral aromas, reminiscent of elderflower, acacia blossom combined with fresh sage and a delicate well integrated hint of oak, firm acidity on the palate and superb length. En eksplosiv duft af tomatblade og blomster.

Smag: Harmonisk elegant smag med raffineret friskhed fra blomster og frugter. Vinen er lagret 50% på fransk eg og 50% på ståltank, den lagrer yderligere 4 måneder på flaske før den frigives til salg. Sauvignon Blanc DOC Lafoa er muligvis Italiens bedste Sauvignon Bianco. Druerne dyrkes på enkeltmarken "Lafoa" som ligger på toppen af Cornaiano, hvor de nyder den stærke sol.

Farve: Brilliant strågul farve.




Varenr: ASA-08
Område: The Lafoa wine estate is located on a ridge between Girlan and Schreckbichl at an altitude of 430 metres above sea level with optimum exposure to sunlight.
Appellation: DOC classico
Årgang: 2008
Drue:

100 % Sauvignon blanc

Alkohol: 13,5%

Gastronomiske anbefalinger:

Den kan drikkes alene som en stor nydelse eller sammen med den rigtige mad. Det vigtigste, man skal holde sig for øje, når man skal kombinere sådan en Sauvignon Blanc med mad, er den høje syre og den aromatiske karakter. Fiskeretter med høj syre, f.eks pocheret fisk med pressetcitron eller fisk med citron- eller limesmørsauce. Her dæmper syren og fedmen i saucen syren i vinen. Asiatisk mad, f.eks. med citrongræs er også gode ledsagere.

Serveringstemperatur:
12 - 14° C.
Lagring:
Klar nu, op til 10 år.

Rating Gambero Rosso:
2 glas og indstillet til "Final Tastings" Deltager i 3 glasfinalen Gambero Rosso 2007
Rating Wine Spectator:
93 point. "Aromas of apple pie, delivering lemon and mineral character as well. Full-bodied, with intense flint and dried pineapple flavors. Very impressive and powerful, yet racy and dry. Drink now. 2,500 cases made. –JS"
Pris Wine Spectator i USD:
54 USD
Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 299,-/styk inkl. moms.

VinAvisen.dk skriver om 2007:

" En perfekt hvidvin på druen Sauvignon Blanc. Den har en indtagende duft og en meget ren og frisk druesmag med de smagsnuancer, der kendetegner druen: hyldeblomst, nyslået græs, citrus og lidt eksotiske frugter. 220 kr. 5 ud af 5 stjerner"




 
Pinot Nero Riserva, St. Daniel, Alto Adige DOC (Südtirol),  Colterenzio. 2009
Gambero 3 glassGambero 3 glassGambero 3 glass

Duft: a fruity nose

Smag: Bourgone smag når det er bedst - concentration on the palate with assertive, though sweet tannins. En lang og dyb eftersmag med en lille fræk afslutning!

Farve: intense ruby colour with hints of violet.   

Medium-intense garnet red color; a seductive aroma of cherry, damsons, red fruits and cinnamon; medium-rich on the palate, supple and luscious with flavours of black and red berries, velvety tannins and discreet hints of oak spice




Varenr: API-09
Område:

St. Daniel vineyard - Montan in the south of South Tyrol.

 

Appellation: DOC classico
Årgang: 2009
Drue: 100% Pinot Noir from 15 year-old, vertical espalier-trained vines planted at a density of 6,000 vines per hectare. 45 hl/ha

Alkohol:

14 %

Gastronomiske anbefalinger:

Delicately flavoured starters, charcuterie veal escalopes in ginger sauce, roast partridge, seared duck with plum glaze, and meaty fish. Serve cool, 16 °C. - eller ....alene.

Serveringstemperatur:
15 - 16° C.
Lagring:
Klar nu. op til 5 år. Dekantering.

Fremstillingsproces:
The grapes are destemmed, softly prossed and briefly cold-macerated; the fermentation occurs at a constantly controlled temperature of 25° C for 14 days. The young wine then refines into casks - 2/3 in large 35 hl oak casks and 1/3 in barriques - where it goes through malolactic fermentation and remains for 12 months before bottling. The wine ages for futher 12 months before release.
Rating Wine Spectator:
Afventer bedømmelse
Pris Wine Spectator i USD:
NA
Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 199,-/styk inkl. moms.


 



 
 

Pinot Nero, Alto Adige DOC (Südtirol), Colterenzio. 2011
 
Gambero 3 glassGambero 3 glassGambero 3 glass

Duft: Frisk frugtrig næse, kirsebær/blåbær

Smag: Modne bløde tanniner med en afbalanceret god struktur, korender og sorte kirsebær. God eftersmag. Stilfuld og elegant. En rigtig god Bourgone-drue på italiensk!

Farve: Klar medium rubinrød.




Varenr: APN-11
Område:

Schreckbichl - Girlan South Tyrol.

 

Appellation: DOC classico
Årgang: 2011
Drue: 100% Pinot Noir

Alkohol: 13,3%

Gastronomiske anbefalinger:
Fin med både lette retter, peking and eller fed fisk, - eller ....alene.

Serveringstemperatur:
15 - 16° C.
Lagring:
Klar nu. op til 4 år. Dekantering.

Fremstillingsproces:
The crushed grapes are ferments in stainlesssteel tanks at a controlled temperature of approx. 25° C. The skins are kept constantly immersed in the embryonic wine by pushing them down gently. the new wine undergoes malolactic fermentation and is refine´d in stainless steel and concrete tanks for at least eight month.
Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA

Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 149,-/styk inkl. moms.


 
 



Merlot, Alto Adige DOC (Südtirol), Colterenzio. 2010

Duft: Stor duft af blommer, krydderier, moden skovbær og måske også chokolade?

Smag: Solid bred krop, elegant rund og moden med de bløde tanniner der er typiske for merlot-druen med en laaang god eftersmag.

Farve: Livlig rubinrød farve.




Varenr: AME-10
Område:

Southern part of South Tyrol and hillside vineyards in the Eppan area. Soils are mainly deep,
medium-heavy with a mixture of clay and sand.

Appellation: DOC classico
Årgang: 2010
Drue: 100% Merlot . 58 hl/ha
Alkohol: 13,25%

Gastronomiske anbefalinger:
Steak, braised beef or lamb, rich vegetarian dishes prepared with garlic and freshly gathered herbs, and hard cheeses. Serve cool 16-18 °C
Serveringstemperatur:
16 - 18° C.
Lagring:
Klar nu. op til 4 år. Dekantering.

Fremstillingsproces:

 

 

Gæringen af de modne druer foregår med skindet i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 28-30° C og varer ca. 12 dage. Efterfølgende malolaktisk gæring (malolactic fermentation) og 10 måneders lagring på stål- og betontanke.




Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

kr. 149,-/styk inkl. moms.






Carbernet, Alto Adige DOC (Südtirol), Colterenzio. 2010

Duft: Kaftig pikant duft med minder om røde bær og krydderier

Smag: Koncentreret smag af solbær og brombær med gode bløde tanniner med frisk frugt i en god afslutning.

Farve: Dyb rubinrød




Varenr: ACA-10
Område:

Warm west to southwest facing sites in the Girlan-Eppan area and Bolzano, at altitudes of 270-410 metres a.s.l.; morainal and alluvial soils of eroded porphyry.

 

Appellation: DOC classico
Årgang: 2010
Drue:

100% Cabernet Sauvignon from selected sites, approx. 5,500 guyot-trained vines per ha. 50 hl/ha.

Alkohol: 13,5%

Gastronomiske anbefalinger:

An excellent partner for grilled or roast beef, dishes based on venison and lamb, as well as for mature cheeses. Serve cool, 18 °C.

Serveringstemperatur:
17 - 18° C.
Lagring:
Klar nu. op til 4 år. Dekantering.

Fremstillingsproces:

Rating Gambero Rosso:

Gæringen af de modne druer foregår med skindet  i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 28-30° C og varer ca. 12 dage. Efterfølgende malolaktisk gæring (malolactic fermentation) og 10 måneders lagring på stål- og betontanke.

NA

Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA

Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

kr. 149,-/styk inkl. moms.









 
Chardonnay, Cornell, Alto Adige DOC (Südtirol),  Colterenzio. 2004

Duft: nutty on the nose with a hint of exotic fruits such as mango and honeydew melon overlaying a discreet aroma of oak

Smag: full and broad on the palate, the richness cut by firm acidity

Farve: Pale yellow with greenish reflexes


chardonnay_cornell

Varenr: ACH-04
Område:

Girlan, on calcareous and red soils at 450 m above sea level

Appellation: D.O.C.
Årgang: 2004
Drue:

100% Chardonnay

Alkohol: 13,14%

Gastronomiske anbefalinger:
It is excellent enjoyed on its own, or with Italian pasta dishes, grilled fish and dishes of white meats.

Serveringstemperatur:
12 - 13° C.
Lagring:
Klar nu. Op til 4 år.

Rating Gambero Rosso:
2 glas
Rating Wine Spectator:
91 point. WS: " Big and rich, with lots of apple, butterscotch and honey character. Full-bodied, with round, opulent flavors. Long and caressing. Gorgeous stuff."
Pris Wine Spectator i USD:
39 USD
Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 299,-/styk inkl. moms.


VinAvisen.dk skriver om 2007:

"Meget lækker hvidvin med et flot billede af den gode Bourgogne-drue, understreget af diskret fadlagring. En vin, der er meget anvendelig til mange lettere retter, ikke kun fisk og skaldyr. Helt billig er disse vine ikke, men det er vine, der er kælet for. 205 kr. 5 ud af 5 stjerner"




 
Gewürztraminer, Cornell, Alto Adige DOC (Südtirol),  Colterenzio. 2005
Gambero 3 glassGambero 3 glassGambero 3 glass

Duft: an elegant aroma reminiscent of roses and nutmeg

Smag: On the palate it is full-bodied and rich, spicy with impressive length. Citron og let honning med et hint af karamel.

Farve: Golden yellow




Varenr: AGE-05
Område: Girlan (430 m above sea level), with soils consisting of gravel and calcereous clay - excellent exposure to the sun.
Appellation: DOC
Årgang: 2005
Drue:

100% Gewürztraminer

Alkohol: 14,13%

Gastronomiske anbefalinger:

Som apperitif istedet for en sherry. Til asiatiske retter med styrke. Et klassisk godt valg til ande- og gåselever. Fantastisk til stærke oste! Salt, krydderier og stærke oste fremhæver smagen, mens f.eks. en emmetaler neutraliserer. Søde sager bør undgåes sammen med Gewürztraminer, da sammensætningen gør vinen flad og uinteressant.

Serveringstemperatur:
12 - 13° C.
Lagring:
Klar, op til 5 år

Rating Gambero Rosso:
3 glas
Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA
Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 289,-/styk inkl. moms.


 




 
Pinot Bianco, Thurner, Alto Adige DOC (Südtirol),  Colterenzio. 2011

Duft: Frisk aroma af æble og pære

Smag: Harmonisk syre, frugtrig med masser af finesse.

Farve: Strågul farve med grønne reflekser




Varenr: APB-11
Område:

Girlan-Eppan skråningerne i højder mellem 450 og 550 meter specielt udvalgt for deres egnethed til dyrkning af Pinot Blanc.
 

Appellation: D.O.C.
Årgang: 2011
Drue:

100% Pinot Bianco

Alkohol: 13,9%

Gastronomiske anbefalinger:
En ungdommelig vin, lækker med hors d'oeuvres, let-aromatiseret startere,
pasta, risotto, hvidt kød, vegetarretter og fisk, eller på egen hånd inden et måltid.
Serveringstemperatur:
10 - 12° C.
Lagring:
Klar nu. 2 - 3 år.

Rating Gambero Rosso:
NA
Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA
Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 100,-/styk inkl. moms.


 






 
Chardonnay, ALTKIRCH, Alto Adige DOC (Südtirol),  Colterenzio. 2011

Duft: Buket af fremmede frugter og blomster

Smag: Delikat pallette af eksotiske frugter, f.eks. annanas og mango med en fast velintegreret syre. Ren chardonnay dyrket på ideelle marker uden efterfølgende brug af egetræ. :-)

Farve: Lysegul. Man ser tydeligt, at der IKKE er proppet egetræ i denne rene chardonnay.




Varenr: ACY-11
Område:

Salurn-området, der ligger i det allersydligste Sydtyrol.

Appellation: D.O.C.
Årgang: 2011
Drue:

100% Chardonnay

Alkohol: 13,5%

Gastronomiske anbefalinger:
Fremragende som aperitif. En lækker partner for dampede fisk,fisk i brunet smør, bagte østers, lette kolde og varme forretter, seafood salater, grøntsagsrisotto, fint krydret retter baseret på hvidt kød, samt for en række forskellige pastaretter.

Serveringstemperatur:
10 - 12° C.
Lagring:
Klar nu.

Rating Gambero Rosso:
NA
Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA
Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 100,-/styk inkl. moms.


 







 
Gewürztraminer, Alto Adige DOC (Südtirol),  Colterenzio. 2009

Duft: Forførende med dufte af kanel, Muscat og roser med særskilt krydderi på finish. 

Smag:  Krydret i aroma og smag med minder om gule roser, nelliker, litchi og muskatnød. Saftig og kraftfuld på ganen. I eftersmagen elegant, tør og aromatisk.

Farve: Gylden gul




Varenr: AGA-09
Område:

Girlan, i 400 - 460 meters højde.

Appellation: D.O.C.
Årgang: 2009
Drue:

100% Gewürztraminer

Alkohol: 14,3 %

Gastronomiske anbefalinger:
Kinesisk, Thai (grøn karry) og milde indiske retter. Foie gras, ænder, hummer
eller krebs, pastaretter med aromatiske
saucer, grillet og stegt fisk, skaldyr. Fantastisk til stærke oste! Salt, krydderier og stærke oste fremhæver smagen, mens f.eks. en emmetaler neutraliserer.

Serveringstemperatur:
10 - 12° C.
Lagring:
Klar nu.

Rating Gambero Rosso:
NA
Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA
Vejledende detailstykpris v/6 flasker: kr. 140,-/styk inkl. moms.




 
Riesling 2011, Eisactal - Valle Isarco, Alto Adige DOC (Südtirol), Lahnhof, Costa Tenute

Duft: Først frugtrig med fornemmelser af stikkelsbær efterfulgt af fornemmelser af grønne æbler, fersken, lime og hyldebær.

Smag: Sprød og livlig i munden, fyldig og intens med et behageligt mineralsk aftryk. En stor Riesling!

Farve: Brilliant og fin strågul farve.


 

Varenr: LRI-11
Område: Brixen, Alto Adige 
Appellation: DOC Riesling Südtirol Eisacktal Valle Isarco, Brixen, Alto Adige.
Årgang: 2011
Drue:

Riesling

Alkohol: 13%

Gastronomiske anbefalinger:


 

Serveringstemperatur:
8 - 10° C.
Lagring:
Klar nu, op til 10 år.

Fremstillingsproces:
Blød presning. Gæring og lagring i ståltanke under kontrolleret temperatur.1.300 flasker fremstillet.

Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 199,-/styk inkl. moms.

 




 
 
Sauvignon 2011, Doos, Alto Adige DOC (Südtirol), Lahnhof, Costa Tenute
 

Duft: Intens med hints af timian, salvie og hyldebær.

Smag: Stærk, elegant, velafbalanceret, frisk og fyldig, med en lang mineralsk eftersmag. En meget lækker Sauvignon!

Farve: Strålende strågul med grønlige nuancer 


 

Varenr: LSA-12
Område:

Berg, Alto Adige

 

Appellation: DOC classico
Årgang: 2012
Drue: 100% sauvignon
Alkohol:

13,5 %

Gastronomiske anbefalinger:

.

Serveringstemperatur:
8 - 10° C.
Lagring:
Klar nu. op til 5 år.

Fremstillingsproces:
Blød presning. Gæring og lagring i ståltanke under kontrolleret temperatur.1.300 flasker fremstillet. 10.000 flasker
Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA
Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 189,-/styk inkl. moms.


 



 
 

 
Pinot Bianco 2011, Firmalein, Alto Adige DOC (Südtirol), Lahnhof, Costa Tenute

Duft: Først fornemmes duften af blomster efterfulgt af fine fornemmelser af grønt æble, moden pære og blomme

Smag: En livlig smag, fyldig og intens med en dejlig mineralsk eftersmag.

Farve: Fin strågul flot farve.


 

Varenr: LPB-11
Område:

Berg, Alto Adige.

 

Appellation: DOC classico
Årgang: 2011
Drue: 100% Pinot Bianco

Alkohol: 13,5%

Gastronomiske anbefalinger:
.

Serveringstemperatur:
8 - 10° C.
Lagring:
Klar nu. op til 4 år.
Fremstillingsproces:
Blød presning. Gæring og lagring i ståltanke. 8.700 flasker fremstillet.
Rating Wine Spectator:
NA
Pris Wine Spectator i USD:
NA

Vejledende detailstykpris v/6 flasker:

 

kr. 149,-/styk inkl. moms.